Bokhylla - hitta din favorit

     

En bokhylla måste vara både snygg och praktisk. En ståtlig möbel på en central plats i hemmet, ofta i vardagsrummet, och samtidigt ett ställe att förvara dina saker så att de inte stör intrycket av rummet i övrigt.

Glöm bilderna i inredningsmagasin och på lägenheter till salu på Hemnet där bokhyllorna har tomma hyllplan och där kanske en och annan hylla endast blivit hemvist åt en ensam vas eller liknande. Tänk i stället igenom vad som vore praktiskt för just dig. Är du nyinflyttad, plocka då fram det du tänkt ha i din bokhylla, försök uppskatta hur mycket plats du behöver, ta gärna bort lite böcker eller prylar och börja sedan planera.


Billy bokhylla - en möbel för alla typer av hem

Billy är det perfekta bokyllesystemet för den som vill ha en snygg och flexibel lösning för förvaring. Låt inte beteckningen Billy lura dig att det här är en slit och släng-möbel. Visserligen har namnet stora likheter med ordet billig och det är antagligen ingen slump heller, Billy ÄR verkligen en väldigt billig bokhylla. Men den syns ändå ofta hemma hos folk som i övrigt bara har designmöbler, den beundras av trendnissar och inredningssnobbar. Kanske beror det just på dess flexibilitet. Billy låter din egen kreativitet flöda genom att det finns så många valmöjligheter.

Billy bokhylla

Välj färg på bokhyllan - de finns både i olika träfärger och svart, vitt och grått. Utförandet kan du också välja efter smak och behov. Det finns olika bredd och på den bredaste sorten kan man montera dörrar. Antingen glasdörrar så att det blir ett vitrinskåp eller solida dörrar som täcker endast halva bokhyllan. Inom serien Billy finns även CD-hyllor (läs mer om det här), avslutningshyllor, överhyllor, låg bokhylla, hörnbokhyllor och mycket mer. Billy finns för närvarande i björk, ek, vitt, svart och svartbrunt. Men färger och modeller ändras hela tiden så vi rekommenderar er att planera allting noga och lära er allt om Billy innan köp. Utgångna modeller och färger finns på Blocket och Tradera.


String bokhylla, en trend som blivit klassisk

En möbel vars popularitet inte tycks dala är string bokhyllan.

Stringbokhylla


Den representerar skandinavisk design när den är som bäst. Dessutom är den fantastiskt praktisk i och med att hyllplanen enkelt kan flyttas flexibelt upp och ner till vilken höjd man vill. Till exempel finns den så kallade pockethyllan som är designad specifikt för pocketböcker. Perfekt eftersom pocketboken blivit revolutionerande populär och de flesta bokhyllor inte har rätt format. String bokhylla finns i regnbågens alla färger.

Design bokhylla - apropå skandinavisk stil

En ny trendig hylla är Ivy, designad av Thomas Bernstrand för Swedese.

Bokhylla Ivy svart


Den finns i antingen svart eller vitt och det speciella med den är att hyllplanen kan sättas hur man vill. Sätt dem gärna snett för en speciell och personlig touch.