Hatthylla med klädhängare

     

En typ av hylla som har ett något missvisande namn är just hatthylla. Nuförtiden är det ju rätt så ovanligt att folk går klädda i hatt (även om det är en förträfflig huvudbonad). Nej, snarare är hatthyllan någonting som hänger i hallen, helst strax innanför ytterdörren och där man kan lägga diverse attiraljer, accessoarer och saker som inte går att hänga upp. Den passar bäst till mössor, kepsar, vantar, mindre paraplyer, halsdukar och liknande. Fast det är ju helt klart lite nostalgi.

Det allra enklaste sättet att få en skräddarsydd hatthylla är att köpa konsoler från till exempel IKEA eller Bauhaus och sedan antingen köpa till ett färdigt hyllplan eller att såga till en egen storlek så att du får perfekta mått för just din hall.

andra sidan kanske det är tråkigt att bygga en hatthylla på det här viset. I stället kanske man vill ha en hylla i samma stuk som resten av hallmöblerna och då kanske det är smartast att köpa en hel serie på en gång. Ett exempel på en sådan serie är Hallen hallmöbel från märket Jotex:

Hatthylla, hallmöbel


Delarna som ingår förutom hatthyllan är en klädhängare för vägg och en skohylla. En komplett möbel för den som vill att de olika delarna ska matcha.

För den som söker något lite trendigare med designsnitt finns Kite:

Kite hatthylla


Den har ett elegant snitt och passar för den mer futuristiska hallen. Kite finns både i svart och vitt.

På IKEA finns också mängder med hatthyllor men för det mesta refereras dessa till som vägghyllor. De kan förstås användas till många olika syften. IKEA-hyllorna är väldigt billiga överlag och passar bra till de flesta hem.

Tänk efter hur viktigt det är att hatthyllan har krokar för jackor på en panel undertill. Fundera också på om själva hyllan bör ha stänger där man kan hänga galgar. Det är ganska praktiskt och ett måste enligt många men det gör också att risken för att saker som ligger ovanpå ska trilla ner mellan stängerna ökar. Eller är kanske trots allt designen det viktigaste för dig? Du kanske redan har en garderob där du hänger in ytterkläderna så att de slipper hänga framme i hallen? I så fall kanske hatthyllan ska vara så enkel och snygg som möjligt.