Stringhylla - ett mångsidigt system för ett snyggt hem

     

En Stringhylla är en svensk design som blivit omåttligt populär på senare år. Det är en flexibel, praktisk och dessutom väldigt trendig möbel till ditt hem. Med en stringhylla visar du att du hänger med i vad som händer i inredningsvärlden.

En Stringhylla funkar så här: Du köper gavlar som du kan sätta fast i väggen. Det finns ett par olika färger att välja mellan. Sedan köper du hyllplan som du kan sätta var som helst på hyllan. Du kan då utforma din hylla precis som du vill. Med många hyllplan tätt eller glesare och större utrymme mellan varje plan. Detta är praktiskt eftersom den då kan fungera både som bokhylla och även som prydnadshylla. När som helst kan du flytta om, ta bort eller lägga till plan allteftersom ditt behov av förvaring ändras.

Själva stringhyllans stomme är tillverkad av stål medan hyllplanen är gjorda av träfanér eller träfiberplatta. De sätts fast med små fästen som gör att planen hålls säkert på plats.

Eftersom gavlar och hyllplan finns i så många olika färger och träslag kan du kombinera dem och få en väldigt individuell stil. Vad sägs om ljus färg på gaveln och mörkare trä? Eller att allting går precis ton i ton utan kontraster? Det beror på hur vågad du är och hur mycket du vill sticka ut. En nyhet är gavlar i plexiglas. Dessa är genomskinliga och ger en dimension till bokhyllor som sällan tidigare skådats.

Nu finns även stringskåp att köpa. Dessa har skjutdörrar och ger samma moderna, lite futuristiska känsla.

String vitrinskåp

Andra stringmöbler är vitrinskåpet
, String pocket samt lådhurtsen. Alla går i samma stuk och du får med denna möbelserie ett gediget, flexibelt hyllsystem i genomgående modern stil. Dessa möbler kommer definitivt att sätta stor prägel på ditt rum.

Det finns också stringbokhyllor som går att bygga på med fler, både på höjden och på bredden. Som vi alla vet är det inte alltför ovanligt att man skaffar sig mer prylar vartefter tiden går och att en vanlig, statisk bokhylla snabbt blir full.

Stringhyllan började designas i slutet av 40-talet men har fått ett rejält uppsving på senare år och blivit modern igen. Kanske har det futuristiska och minimalistiska inredningsmodet gjort att dessa hyllor återigen blivit populära? Eller också är det just flexibiliteten som är tilltalande.

Inredningstips för stringhyllan

Vill du ha tips på kreativa uppsättningar för din stringhylla? Gå då till officiella webbplatsen under sektionen My String. Eftersom företaget som tillverkar hyllorna några gånger om året har en tävling där man kan skicka in sin mest kreativa bokhyllelösning har det kommit in mängder av bilder från nöjda kunder runt om i Sverige. Gå in och titta på bilderna och inspireras, kanske hittar du här det perfekta tipset för ditt eget vardagsrum, barnrum eller kontor.


Billigare kopior av stringhylla

Tidigare har det funnits billiga lågbudgetvarianter av stringhyllan, alltså kopior, bland annat på Bauhaus. Dessa verkar dock ha slutat säljas. Funderar du på en kopia på grund av priset råder vi dig i stället att leta efter begagnade hyllor. De borde dyka upp på Blocket och Tradera då och då.