Vägghylla för vardagsrum och hall

     

Snygga vägghyllor är lätt att få tag på men först måste man försöka komma underfund med vad det är man söker. En enkel konsol kan göra jobbet. På IKEA finns massor av lösa delar, alltså konsoler och hyllplan. Dessa kan kombineras till en stil som passar dig. Om du inte kan hitta en vägghylla med rätt mått kan du alltid köpa bara konsolerna och såga till ett eget hyllplan av rätt storlek.

Men kanske är denna lösning med en egenhändigt byggd vägghylla lite tråkig. Det är sällan de mest kreativa hyllorna som säljs på det här viset och om du letar efter något som verkligen kan piffa upp ett rum har vi andra förslag åt dig.

På Ellos finns massor av kreativa vägghyllor till exempel denna som ska sitta i ett hörn:

Vägghylla hallen hörn


Dena är mer till för prydnadssaker och inte till för förvaring av några större volymer av prylar. Det är däremot denna:

Vägghylla i trä


Ett exempel på en lite större vägghylla där man får plats med lite mer och som faktiskt kan bli en snygg blickfångare och ge rummet ordentlig karaktär.

Den här typen av hyllor med lite skojig, kreativ design har blivit populära på senaste tiden:

Vägghylla för böcker


Sedan är det frågan vad man tycker är praktiskt och om man vill att hyllan ska vara det snygga, det som drar mycket blickar till sig. Eller om man vill att hyllans utseende ska komma mer i skymundan och att sakerna som står på den ska framhävas och vara det som folk lägger märke till. En sak är säker och det är att en vägghylla dels bör matcha väggen den ska hängas upp på såväl färg- som formmässigt och att den ska passa för de prylar du ämnar ställa på den. Ellos har också flera vägghyllor i form av en kub.

Crazy design på en vägghylla

Galnaste vägghyllan kanske ändå är den svenskdesignade Piniwini:

Vägghylla böcker Piniwini


Det är bara en enkel pinne som hänger i luften (finns både som svart och vit) och som tack vare någon sorts genial konstruktion tål att stapla upptill 10 kilo med böcker och andra saker ovanpå. Hur den fungerar? Vi har ingen aning. Men det är väl också lite charmen, att dina gäster ska få undra lite?