Hyllsystem för vägg och vardagsrum

     

De stora möbelvaruhusen och designföretagen lockar alla med sina egna hyllsystem. Det finns massor av olika definitioner och typer av sådana här system. En sak har de dock gemensamt och det är att de är flexibla och kan byggas ihop till något eget, något som passar dig. ┼tminstone mer eller mindre. Vissa hyllsystem kan bli väldigt personliga utseendemässigt och sättas ihop till något unikt medan andra består av större, färdiga delar. Hur det än är brukar de här systemen vara väldigt praktiska.

Ett exempel är hyllsystemet Stacked från företaget Muuto:

Hyllsystem Stacked från Muuto


Det består av separata hylldelar i olika storlekar och format som man köper för sig och sedan bygger ihop själv efter såväl tycke och smak som behov. Delarna fästes med clips så det är lätt att testa och göra om ifall man skulle vilja. Eftersom man köper en modul i taget kan slutresultatet bli en liten hylla eller en stor, en lång eller en bred - du bestämmer själv. Stacked finns också med bakstycke.

Ett annat populärt hyllsystem är Stringhyllor som går att bygga ihop lite som man vill och även finns som vitrinskåp.


Sign från Karl Andersson & söner finns både som bokhylla och tv-bänk och är ett stilrent, trendigt system som finns i olika färger.

Sign Komb7 hyllsystem


Hyllorna kan vara både höga och breda.

För den som vill ha något billigt finns alltid IKEA:s olika hyllsystem. Många av dessa har minst sagt imponerande priser. Billy kanske är den grupp hyllor som man tänker på först. Går att få som hörnhylla, CD hylla, matchande tv-bänk (sistnämnda två brukar dock gå under namnet Benno men det är ändå samma serie), vitrinskåp och bokhyllor i olika storlekar. De flesta står mot vägg. Problemet med Billy är att färger och modeller ändras från år till år varför flexibiliteten att bygga på under lång tid minskar. Under en tioårsperiod är det endast ett fåtal färger som stannat kvar i sortimentet och den som vill hitta "sin" färg hänvisas till Blocket och andra annonssajter.

Andra exempel på hyllsystem från IKEA är Ivar, Galant, Albert och Vittsjö. Alla dessa är mycket billiga.

Lite dyrare är Mio som dock har några riktigt intressanta och originella byggbara hyllkombinatoner. Ett exempel är Novel som är nytt.

Novel

Med de olika delarna i systemet får ditt vardagsrum en stil som går i den supermoderna, futuristiska andan. Detta hyllsystem och de matchande möbler som finns att köpa till ger en stark känsla av lyx.