En skohylla för varje hall och smak

     

Problemet med en skohylla, oavsett om man har familj eller ej, är att den snabbt fylls upp av skor. Så tänk på det innan du köper, att den ska "räcka" länge.

En bra skohylla ska vara lätt att rengöra. Det bästa är om den då har ribbor i stället för solida hyllplan där skorna kan stå, men det är ju alltid frågan vad man tycker är snyggast också.

Om man har möjlighet kan man försöka hitta en hylla där man kan köpa till sektioner och stapla på varandra i takt med att mängden skor blir fler.


Vägghängd skohylla eller på golvet

Man kan säga att det finns två sorters skohyllor, en som står på golvet och en vägghängd skohylla. Den vägghängda har helt klart fördelen att den kan hängas lite snett så att smuts lättare kan ramla av. Men många tycker att det är snyggt med en hylla på golvet.

Sen ska man tänka på att hyllor som är sneda främst är bra för skor som har åtminstone lite klack så att de inte halkar ner.

En väldigt modern skohylla (som för övrigt finns även i många andra modeller) är Tonic från det tyska företaget Ames. Stilen är väldigt rustik och träslagen som används är ek och valnöt. Men designen ser ut att kunna hålla länge då den hela tiden befinner sig på gränsen till det klassiska.

Skohyllan Tonic


Olika storlekar på skohyllor - 60 cm

Ibland kan det vara svårt att hitta udda mått på möbler, särskilt om det finns en standard, vilket det ofta finns. En skohylla som är t.ex. 60 cm behövs om man tänkt ha den på en väldigt kort vägg i hallen. IKEA har modellen Lustifik som är 60 cm lång och Rum21 har en modell med namnet Maze som har samma längdmått, är gjord i metall och finns även som vit.

Skohylla Maze 60 cmSkohyllan Tjusig från IKEA är praktisk i två våningar så att man får plats med fler skor. Dessutom kan golvet under användas som en extra hylla. Tjusig är också ett bra exempel på en skohylla där det går att stapla flera hyllor på varandra. Den som inte har plats i överflöd vet hur viktigt det är att försöka bygga på höjden när man kan. Finns i både svart och vitt.

Skohylla svart