Prydnadshylla i olika färger och former

     

Trenden nuförtiden säger att attityden till prydnadssaker bör vara kvalitet framför kvantitet. Om man tittar på homestagade lägenheter på Hemnet så ser man någon enstaka prydnadssak och då är det ofta någon som drar blickarna till sig. Det känns som om de få gånger man ser många prydnader så är det ofta hemma hos någon gammal människa. En prydnadshylla behöver inte vara specifikt för det ändamålet. Det kan helt klart lika gärna vara en bokhylla där man blandar böcker, prydnadssaker, fotografier osv.

Men att skaffa en prydnadshylla som man fyller med favoritprylar, att riktigt frossa i prydnader och totalt onödiga saker är absolut inte fel! Tvärtom ska man strunta i trender, Hemnet och vad andra ska tycka och i stället göra sitt eget hem så mysigt som möjligt - på sitt sätt!

En prydnadshylla kan vara så mycket. Det kan vara en ensam, liten hylla som hänger för sig själv på väggen. Det kan vara ett vitrinskåp som man fyller med sina käraste ägodelar och det kan vara en stor, vägghängd hylla som inte på något sätt döljer att vi älskar saker.

På senare tid har flexibla lösningar för hyllor blivit allt mer populära. System såsom Stacked från Muuto eller Stringhyllor är omtyckta eftersom man kan bygga dem lite som man vill och skapa sin egen möbel. Just Stacked passar bra för lite större prydnader och möjligheten att vara kreativ passar bra för ändamålet som ju faktiskt är att det hela ska vara dekorativt och personligt att se på.

Designföretaget Normann Copenhagen lanserade för ett tag sedan bokhyllan One Step Up som kanske, då den saknar bakstycke och har öppna gavlar, egentligen passar bättre som prydnadshylla. Dess minimalistiska stil gör sig tillsammans med lite större, enstaka prydnadsföremål såsom vaser, skålar, mindre statyer och liknande. Den är också formad så att det blir snyggt att ställa flera hyllor bredvid varandra om behovet av utrymme skulle öka.

One step up prydnadshylla

På IKEA finns ett flertal olika konsoler för den som vill bygga sin egen prydnadshylla. Varför inte sätta flera hyllor ovanför varandra? Du bestämmer själv avståndet och antalet. Det finns inget som säger att du inte kan utöka antalet hyllor i framtiden. En bra lösning för dig som vill vara extra flexibel.

En klassiker är en flätad prydnadshylla. Dock kan denna modell kännas lite ute just nu och säljs inte hos de stora möbelföretagen. Men bry dig inte om vad som ligger rätt i tiden. Det är du som ska trivas i ditt hem. Udda typer av hyllor och mindre moderna sorter hittar du ofta på Tradera och Blocket. Just Tradera kan bli väldigt billigt om du har originell smak och stöter på något som få andra är intresserade av.