CD hylla för vägg

     

De flesta som inreder ett hem idag vill gärna ha en CD hylla specifikt för CD-skivor. Det blir enklare och mer kompakt om man inte ställer skivor tillsammans med böcker och CD hyllorna brukar även vara något grundare än en vanlig bokhylla vilket gör att inte skivorna kan glida bakåt så mycket.

Under många års tid har IKEA:s Billy-serie innehållit en väldigt praktisk och snygg CD hylla som man kan skaffa hur många man vill av eftersom de kan fästas vid vanliga Billy bokhyllor. Denna modell kallas dock Benno. Hyllplanen är flyttbara vilket är praktiskt utifall man nu skulle vilja använda hyllan till något annat också, såsom DVD:er, VHS:er, specialutgåvor av olika album i andra format eller boxar.

Benno Billy CD-hylla


Visst kan det vara häftigt med en separat CD hylla som bara hänger på väggen. T.ex. fanns en populär variant med en ödla eller katt för några år sedan. Men detta är inget vi kan rekommendera då man måste tänka på att antalet CD-skivor i ett hushåll ständigt utökas. Det blir lite trist när hyllan är full en dag och man måste börja leta efter en till. Många upptäcker hur mycket smartare det är att helt enkelt involvera CD hyllan i det övriga hyllsystemet.

En mycket populär hylla är Pilaster från Källemo:

Pilaster CD-hylla från Källemo


Den är enkel och stilren och finns i flera olika träslag - björk och ek. Den finns även i olika färger, t.ex. vit, blå och röd. KvalitÚn är bra då det är massivt trä. Denna hylla kan användas även som DVD hylla eller bokhylla, det beror på behovet.

DVD hylla

Skillnaden mellan CD hylla och DVD hylla är att när det gäller DVD:er måste avståndet till nästa hyllplan vara rätt så stort eftersom DVD-formatet är större på höjden och man vill ju gärna kunna ställa sina filmer med ryggarna utåt så att det blir lätt att hitta rätt.

Ett bra budgetalternativ som funkar till både CD och DVD är Lerberg från IKEA som kostar endast 49 kronor. För CD hängs den vågrätt och för DVD hängs den lodrätt. Billigt, praktiskt och mycket enkelt.

En annan populär DVD hylla / CD hylla är String soft String Soft CD-hylla

Den kan kombineras med andra Stringhyllor och är kanske lite trendigare än de andra vi nämnt.

För den som har väldigt många CD-skivor och DVD:er var tidigare hyllan Beetle från Mio populär. Den verkar dock ha utgått men borde finnas på Blocket eller andra annonsmarknader om man håller ögonen öppna.